5:2 kuren

KurLeder du efter den rigtige løsning til et varigt vægttab, kan 5:2 kuren måske være noget for dig. Her får du en kur, som tillader dig at spise de ting, som du godt kan lide, men samtidig vil du opleve, at du kommer til at tabe dig.

Det, der er med til at gøre 5:2 kuren speciel, er nemlig, at man i løbet af en uge har to ugentlige dage, hvor man faster. Takket være denne faste kan det lade sig gøre at spare på kalorierne, sådan at der er bedre plads til dine favoritter.

Kurens opbygning

Vælger du at følge 5:2 kuren, skal du følge et fast skema for hver uge. Skemaet går ud på, at du fem dage om ugen spiser de ting, du er vant til. De sidste to dage skal du faste. Med faste skal det ikke forstås som, at du ikke må spise noget overhovedet. Fasten består i, at du spiser blot 500 kalorier på en dag. Ideelt set deles de 500 kalorier op i 250 kalorier fordelt over frokost og aftensmad.

Det er frit for dig, hvornår dine fastedage ligger. Det er bare vigtigt, at dagene ikke ligger lige efter hinanden. Et eksempel kunne være, at man faster mandag og torsdag. På den måde har man weekenden fri til at nyde lidt ekstra god mad.

Spis det, du har lyst til

5:2 kuren kan ikke sammenlignes med en almindelig kur, da du med 5:2 kuren har mulighed for at spise lige det, du har lyst til. Hvis du holder af at spise et stykke chokolade hver dag, så kan du stadigvæk gøre dette på de dage, hvor du ikke faster, da du ikke skal tælle dine kalorier på disse dage.

Mange forskellige kurer vil have, at man spiser en masse specifikke ting, da det er disse madvarer, som skal hjælpe en med at tabe sig. Med 5:2 kuren er det derimod dine fastedage, som hjælper dig med at gå ned i vægt.

Sørg for at få en varieret kost

Selvom du med 5:2 kuren selv kan bestemme, hvilke fødevarer du vælger at spise, så er der alligevel nogle ting, man gør klogt i at holde sig fra. Eksempelvis er ting som slik og alkohol meget tomme kalorier, der ikke hjælper dig med et vægttab. Derfor gør du klogt i at holde dig fra denne type af madvarer.

Ting som fisk og magert kød samt grove grøntsager er derimod rigtig gode i forhold til at opnå et ønsket vægttab. Med grove grøntsager får du en større mæthedsfornemmelse, uden at det er nødvendigt for dig at spise dem i store mængder. Kål er en oplagt måde at få en masse sund næring og sunde kalorier på. Derudover er grove korntyper også en god ting at spise, så du bliver holdt mæt i længere tid.

Søg inspiration på nettet

Hvis du vælger at give dig i kast med 5:2 kuren, gælder det om at holde gejsten oppe. Det er nemmere at holde gejsten oppe, hvis man glæder sig til de måltider, man skal have i løbet af en dag. Derfor er det en rigtig god idé at bruge nettet til at finde lækre opskrifter, så du kan lave nemme og sunde retter, som holder sig til 5:2 kurens principper. Ved at lave en søgning på Google, kan du hurtigt finde en lang række af sunde retter, som kan give dig den nødvendige inspiration.

Kombinerer du kuren med korrekt progressiv styrketræning, kan du opnå særligt gode resultater, da tung progressiv træning booster din forbrænding, så du forbrænder langt mere hver eneste dag – selv når du sover. Det kan du læse meget mere om hos fortius fitness.