Valg af alufælge

FælgeHvis du står overfor at skulle ud for at have foretaget dig et køb af nye alufælge, vil du i denne artikel kunne få gode råd, som du kan drage nytte af i forbindelse med dit køb, således du kan sikre dig, at du får valgt de helt rette alufælge til din bil.

Størrelsen på alufælge

Noget af det første, som du skal sørge for at være opmærksom på, når du skal ud for at have gjort dig et køb af nye alufælge til din bil, er uden tvivl hvilken størrelse, du har behov for. Det forholder sig nemlig sådan, at fælge til biler produceres i en hav af forskellige størrelser – og det er derfor helt essentielt, at du sørger for at sikre dig, at lige netop den type af fælge, som du vælger at gå ud for at erhverve dig, er blandt en af de modeller, der passer til lige netop den bilmodel, du har.

For at du kan finde alufælge i den rette størrelse, skal du have kendskab til de hjuldata, der er på lige netop den bil, du har. Dette vil du blandt andet kunne gøre på nettet – men det er dog også noget, der vil fremgå af din instruktionsbog, du fik, da du købte din bil.

Alufælge rummer et væld af fordele

Når du som bilejer vælger at lade dit valg falde på alufælge frem for blot at gå ud for at gøre dig et køb af stålfælge, får du som bilejer en række fordele. Ved at gøre brug af fælge i aluminium fremfor at anvende almindelige stålfælge, vil du som bilejer blandt andet have mulighed for at kunne montere større og bredere dæk på din bil, end du kan, hvis du i stedet for blot valgte at lade dit valg falde på almindelige stålfælge.

Herudover vil de fleste nok også mene, at alufælge rent visuelt er væsentligt flottere at have siddende på bilen fremfor fælge i stål.

Hvilke regler gælder for fælge?

I forbindelse med at du som bilejer vælger at montere alufælge på din bil, er der en række forskellige ting, som du bør være opmærksom på for, at du kan sikre dig, at din fælge bliver monteret på korrekt og lovlig vis.

Lovgivningen foreslår nemlig, at du som bilejer skal sørge for at sikre dig, at du har en sporvidde på maksimalt 20 millimeter.

Det er desuden et krav, at du, i forbindelse med skift af fælge sørger for at sikre dig, at fælgens diameter ikke overstiger 5% i forhold til den størrelse fælge, der er på bilen fra standard.

Prisen på alufælge

Der vil være en række forskellige faktorer, som er medvirkende til at afgøre, hvor meget det vil koste dig som bilejer at gøre dig et køb af nye aluminiumsfælge til din bil. Nogle af de faktorer, der blandt andet kan have en del at sige i forhold til prisen er blandt andet størrelsen på fælgene – og herudover er der naturligvis også en prismæssig forskel alt efter hvilken model/producent, du lader dit valg falde på.

Dette er derfor bestemt noget, som du skal sørge for at være opmærksom på, når du står overfor at skulle have fundet dig det helt rigtige sted at få gjort dit køb af nye fælge til din bil.

Såfremt du gerne vil have dig et godt overblik over, hvad det vil koste dig at få fat på et sæt nye alufælge til din bil, kan det anbefales, at du sørger for at lave grundig research på nettet, således du, forinden dit køb, har et godt overblik over det generelle prisniveau. Derved kan du nemlig sikre dig, at du ikke kommer til at betale for meget for det produkt, du erhverver dig.