Hyggelig indretning med farver og tekstiler

Når vi indretter vores hjem her til lands, er det ofte forbundet med, at vi gerne vil gøre hjemmet til et hyggeligt og rart sted at være. For at et hjem skal fremstå hyggeligt og harmonisk, skal der tænkes over de farver vi vælger til både vægge, møbler og andet inventar samt over hvilke materialer vi vælger skal være i vores hjem. Det betyder ligeledes meget, hvilke tilbehør og pynteting vi har og hvordan vi dækker op, når vi får gæster.

Gardiner har været en mangelvare

Der var en lang årrække, hvor tekstiler i form af duge og gardiner ikke spillede så stor en rolle i vores hjem. Gardiner blev set som unødvendige og erstattet med de mere spartanske persienner og siden plissegardiner. Det er der heldigvis lavet om på. Nu er det in at have gardiner fra gulv til loft og de må gerne være en markant indretningsfaktor i rummet. Der er ikke noget, der kan skabe hygge som gardiner. I mange år har det som før skrevet været en mangelvare i mange hjem. Men nu er de her, og det er bare med at gribe chancen og få hængt nogle flotte gardiner op i din bolig.

Sæt gardiner op

Gardiner kan syes i mange forskellige typer af stof. Der er lige fra de tunge velourgardiner til lette gardiner af tyndt bomuld eller flaglærred. En god mellemting er gardiner i hør, som både har en vis tyngde men samtidigt virker lette. Selvfølgelig betyder gardinernes farve og eventuelt mønster meget for, om de virker lette eller tunge. Mørkeblå gardiner eller gardiner i en anden mørk farve vil til en hver tid virke tungere end hvide eller meget lyse gardiner. Så tænk både over materialet og farven, når du vælger dine gardiner.

Hyg med dug og stofservietter

HørservietterTidligere var det almindeligt altid at lægge en velpresset dug på bordet, når der kom gæster. Der er ikke mange, der står og stryger en dug mere. Tiden er blevet knap og det forventes ikke mere, at der er dug på bordet. Men det er nu med til at gøre spisesituationen hyggeligt, at der er dækket et pænt bord med dug på. Er du ikke så meget til at stryge duge, kan du vælge en hørdug. Det gør nemlig ikke så meget, at den er lidt krøllet. Så får den bare et mere rustikt look. Vil du gerne sætte prikken over i’et så køb nogle smukke hørservietter og brug dem i stedet for papirservietter, når du har gæster. Det gør middagen ekstra festlig.
Læs eventuelt mere på https://dodesignstore.dk/collections/horservietter

Juster farverne efter hinanden

For at gøre din bolig hyggelig er det naturligvis også vigtigt at du kigger helt overordnet på, hvilke farver du bruger. Der skal gerne være en form for harmoni i den farveskala du vælger til dit hjem. Det betyder ikke, at du ikke kan vælge at have kontrastfarver, der spiller op til resten af farverne på en interessant måde. Men husk ikke at have alt for mange farver i spil, medmindre du holder hovedparten af møbler og pynteting meget neutrale og væggene meget lyse. I det tilfælde kan du godt have en del farver i små mængder rundt omkring. Væggenes farve har stor indvirkning på oplevelsen af rummet. Har du små rum er det godt at vælge lyse farver. Mørke farver gør rum mindre og derfor skal du kun vælge mørke vægfarver, hvis det er et stort rum du skal male.