Hvad er et Quicklån?

SPONSORERET ARTIKEL

Hvad er et Quicklån?Quicklån, eller ekspres lån som de også kaldes, er blevet uhyre populære blandt danskerne. Da de første quicklån ramte det danske marked, var det stor modstand mod lånetypen, som ofte har en forholdsvis høj rente, og en ganske kort tilbagebetalingsperiode. Men stille og roligt fik danskerne smag for muligheden. Hurtig lån er ofte ganske små lån, og hele processen med at ansøge om foregår online. Der er altså ingen ubehagelige samtaler med bankrådgiveren, det er blot at udfylde nogle få spørgsmål på internettet, indtaste diverse personlige oplysninger, og så ellers vente på svar fra udbyderen af denne type lån.
Er du på udkig efter et hurtigt lån for første gang, så er der sikkert en række spørgsmål du gerne vil have besvaret. Eller med andre ord, hvordan gennemskuer du et quicklån.

Hvor meget vil du gerne låne?

Når du har besluttet dig for at optage et lån, så skal du for det første beslutte hvor meget du ønsker at låne. De hurtige lån er typisk på mindre beløb, og som udgangspunkt så vil det være nemmere at låne jo mindre beløb du ansøger om. De fleste quicklån er således Kr. 5.000 eller mindre.
Når du har besluttet hvor meget du ønsker at låne, så skal du overveje hvor hurtigt du kan eller vil betale dit lån tilbage. Mange udbydere af hurtiglån kræver lånet tilbagebetalt indenfor 30 dage, i nogle tilfælde endnu kortere, og i nogle få tilfælde over 45 dage eller mere.

Når du ved hvor meget du gerne vil låne og hvornår du gerne vil betale lånet tilbage. Så kommer vi til det vigtige, og det er her det kan være svært at gennemskue hvordan lånet sættes sammen. Det vigtige punkt er naturligvis rentesatsen.

Quicklån ÅOP renter

Hvorfor er rentesatsen så vigtigt for dit quicklån? Rentesatsen er ganske enkelt det der afgør hvor meget du skal betale tilbage, udover det beløb du låner og evt. gebyrer. Netop gebyrer kan være en anelse indviklet. Det kan faktisk være ganske svært at gennemskue om der er gebyrer involveret i forbindelse med optagelse af et lån. Gebyrer kan være for at betale lånet tilbage, gebyr for at betale via internet og ikke betalingsservice. Årsagerne kan være mange. Hvis en udbyder opkræver gebyrer, så skal dette være nævnt tydeligt i de betingelser, som du skal acceptere når du accepterer lånet. Derfor bør du som udgangspunkt altid læse betingelserne grundigt igennem, inden du vælger hvilken udbyder du vil ansøge hos. Det glemmer mange, og derfor står mange tilbage med en uheldig oplevelse, som nemt kunne være undgået hvis de havde læst betingelser grundigt. Derfor husk at læse alle betingelser, inden du accepterer et lånetilbud, selvom det kan være kedeligt, så gør du dig selv en stor tjeneste ved at bruge lidt tid på at gennemskue sammensætningen af renter og gebyrer.

Nemt lån, frem for kassekredit

Markedet for små hurtige lån er nærmest eksploderet i Danmark, især den yngre målgruppe har fået øjnene op for mulighederne. Mange unge mennesker har ikke en kassekredit, eller mulighed for at optage et mindre lån via banken, og derfor vælger mange denne fremgangsmåde, som er ganske nem og hurtig. Fra du har indsendt din ansøgning, vil der ofte komme svar tilbage indenfor ganske kort tid, og typisk indenfor 1 time. Får du ansøgningen godkendt, og accepterer lånebetingelser, så udbetales pengene straks efter til din konto.
Det er nemt, hurtigt og effektivt.

De mange udbydere af quicklån kan betyde, at det kan være lidt uoverskueligt at gennemskue de mange muligheder. Men langt hen ad vejen, så er der ikke den store forskel på udbyderne tilbud indenfor lånetypen. Konkurrencen om kunderne er ekstrem, og derfor er udbyderne nød til at tilbyde vilkår og betingelser som ikke skiller sig markant ud fra konkurrenterne i den negative retning. At konkurrencen på markedet er stort, vidner de mange reklamer naturligvis om. Vi, især den yngre målgruppe, udsættes dagligt for mange reklamer på TV, internet og via radio og trykte medier om de hurtige lånemuligheder.
Undgå denne type quicklån: artikel på TV2

Fint til små hurtige lån

Quicklån er en fin lånetype for dig, hvis du har brug for et mindre beløb i en kortere periode. Der er intet farligt ved lånetypen, og du kan roligt ansøge. Det vigtigste er blot at du sætter dig ind i betingelser, og bruger tid på at gennemskue det pågældende quicklån inden du accepterer det. Brug derfor lidt tid på at gennemskue ÅOP renter og vilkårene hos de forskellige udbydere, inden du beslutter hvilken udbyder du vil ansøge hos.

Selve processen med at ansøge om quicklån er hurtig og nem, så brug derfor lidt ekstra tid på at lave research. Dermed undgår du ubehagelige overraskelser undervejs, og samtidig lærer du også hvordan du gennemskuer forskellige lån, og den viden kan du altid bruge i fremtiden. Sæt dig derfor ved computeren, og læs om quicklån, besøg de forskellige udbyderes websites, læs deres vilkår og betingelser grundigt igennem, og beslut derefter hvilken udbyder der har de bedste vilkår for dit quicklån.

De mest kendte udbydere af Quicklån i Danmark er:

Vivus.dk

LånLet

Leasy minilån

Santander

Ferratum