Tips til flytning

Står du overfor at skulle flytte? Det ved vi alle kan være en tung omgang både i konkret og overført betydning. Heldigvis findes der tiltag, som kan gøre en flytning mindre stressende og fysisk hård. Det er selvfølgelig velkendt, at man kan hyre et flyttefirma til at klare selve flytningen. Men vidste du, at det også er muligt at få hjælp til både nedpakning og udpakning? Og, at du kan leje flytteudstyr i stedet for at købe det? På den måde får du kvalitetsmaterialer og skal ikke opbevare en masse besværlige flyttekasser efter flytningen. Flytningen kan også lettes ved, at du lejer et depotrum enten som aflastningsrum eller som permanet opbevaring af ting du ikke har brug for i hverdagen og ikke gider skal fylde i for eksempel din lejlighed.

Hjælp til nedpakning og udpakning ved flytning

Det er besværligt at pakke og det er svært at få skrøbelige ting som glas og porcelæn beskyttet, så det ikke går i stykker under transporten. Får man et flyttefirma til at hjælpe med flytningen, kan de også tage sig af nedpakningen af dine ting. De har stor erfaring i at håndtere alle typer af genstande og kan dermed i langt højere grad end du selv sikre dine ting imod at komme til skade. Det er også en fordel, at flyttefolkene kommer med alt det materiale de skal bruge – flyttekasser, flyttetæpper, indpakningspapir, bobleplast og andet beskyttelse – dermed skal du ikke tænke på at købe noget som helst ind. Ud over at pakke ned står flyttefirmaet også gerne for at pakke dine ting ud i dit nye hjem. Det vil sige, at de tilbyder en totalløsning med nedpakning, flytning og udpakning. Lettere kan det ikke blive.

Leje af flytteudstyr

Ønsker du selv at stå for din flytning, men er træt af at skulle investere i flyttekasser og andet udstyr som du ikke får brug for de næste mange år, kan du leje udstyret. Det er både muligt at leje almindelige flyttekasser og garderobekasser. Derudover kan du leje flyttetæpper, som er utrolig anvendelige til at beskytte dine møbler, malerier med mere. Du kan også leje en sækkevogn, møbelhund og bordhund til at flytte de tunge ting. Nogle steder er det i tillæg muligt at leje en flyttemand på timebasis. Det kan jo være praktisk, hvis man er alene, eller kun den ene af jer kan tåle at løfte.

Lej et praktisk depotrum

Skal du bruge mere plads end din nye bolig rummer, eller er der ting – møbler, skiudstyr, med mere – som du for eksempel ikke gider at slæbe op på 3 sal, så er det en let og praktisk løsning, at leje et depotrum. Vælger du et velrenommeret sted, kan du være sikker på at dine ejendele er i sikkerhed for både tyveri og fugt. Mange steder er der videoovervågning og kun du kan få adgang til dine ting. Depotrummets temperatur er fast og luftfugtigheden er lav, så dine ting ikke tager skade og ikke får en lugt af loftrum eller kælder. Ligeledes er der rent, så der ikke kommer hverken snavs eller store mængder støv på de genstande du opbevarer.
Læs også om flytning med container her

Tips til pakning

Det er altid godt at pakke et rum ned ad gangen og skrive på kasserne, hvad der er i dem. Det er også anbefalelsesværdigt at skrive, hvilket rum i det nye hus kassen skal sættes i. Du kan eventuelt give rummene i det nye hus et tal – for eksempel placeret på rummets dør eller lignende. Det vil gøre det lettere for flyttefolkene eller andre, som hjælper med at flytte. Nogle foretrækker også at lave udførlige lister over, hvad der er i hver kasse. Det tager tid, men vil gøre det lettere at finde de ting, du skal bruge, hvis ikke alle kasser bliver pakket ud med det samme.