Boligkøb

boligØnsker du en tryg og sikker handel, når du foretager et boligkøb, er det fornuftigt at inddrage en boligadvokat i bolighandlen. Boligadvokaten er på din side fra første overvejelse om køb til endelige underskrift og overdragelse af husnøgler. Det er din garanti for en sikker handel uden ubehagelige overraskelser.

En uafhængig boligadvokat rådgiver om hele bolighandlen på et professionelt og juridisk grundlag. Boligadvokaten har rent fokus på bolighandler og har stået i mange boligsituationer til at kunne guide dig bedst muligt igennem netop dit boligkøb. Uanset om det er første gang, du skal købe bolig, eller du tidligere har stået i lignende situation, kan det være beroligende at vide, at du ikke står alene om at tage de vigtige og rigtige beslutninger i købsprocessen. Der er mange mulige faldgruber undervejs, og en professionel boligadvokat hjælper dig til at navigere udenom disse faldgruber.

Boligadvokaten varetager købers interesser

Alt, en uafhængig boligadvokat er interesseret i, er at imødekomme dine ønsker og krav som huskøber. Du får den samlede rådgivningspakke hos din boligadvokat, som indeholder alt lige fra forhandling og købspris, advokatforbehold og købsaftale til ejerskifteforsikring, tinglysning og meget mere; hele tiden med købers fokus.

Først og fremmest hjælper boligadvokaten dig med at forhandle huset frem til en fornuftig pris. Det kan som køber være svært at gennemføre en forhandling med sælger, da der både spiller økonomiske og følelsesmæssige forhold ind. Du ønsker dig brændende huset samtidig med, at du brændende ønsker dig en rentabel handel. Boligadvokaten løfter dig op i perspektiv og sørger for, at du ser klart igennem forhandlingen og kommer ud på den anden side med et tilfredsstillende resultat.

Få en billig og erfaren boligadvokat på opgaven, læs mere på Boligtender.dk

Undervejs i forhandlingen kan boligadvokaten anbefale dig at få en bygningssagkyndig ud og vurdere boligens tilstand. I en tilstandsrapport får du det fulde overblik over husets K’ere, hvilket kan hjælpe dig i en forhandling. Er der for mange alvorlige K’ere, kan det også betyde, at du trækker dig fra handlen, og så er det rart, at processen ikke er blevet trukket længere.

Viser det sig, at du er tilfreds med udfaldet af den indledende forhandling, skal du til købsaftalen tilføje et advokatforbehold. Her har du sammen med boligadvokaten mulighed for at gennemgå købsaftalen og handelsdokumenterne grundigt. Finder I fare og faldgruber undervejs, har du med advokatforbeholdet ret til at ændre, præcisere og tilføje emner i købsaftalen.

I yderste fald har du også muligheden for at annullere købet. En normal bolighandel kan sagtens indeholde 150 sider, der repræsenterer alle tænkelige aspekter af handlen, og her er det belejligt med en boligadvokat, som er vant til at læse sådanne sider grundigt igennem. Godkendes aftalen og dokumenterne, er du nu tæt på dit endelige boligkøb. De sluttelige faser indeholder blandt andet finansieringsmuligheder, tinglysning og refusionsopgørelse, som din advokat er tovholder på, så du nemt og hurtigt kommer til at stå med nøglerne til din nye bolig i hånden.

Boligadvokaten bistår flere typer boligkøb

Udover ovennævnte ydelser er boligadvokaten også velbevandret i forskellige former for huskøb, og du kan alliere dig med en boligadvokat, når det eksempelvis gælder køb af fast ejendom, forældrekøb og andelsbolig. Du modtager juridisk hjælp til køb af hus, sommerhus, ejerlejlighed osv. hos din boligadvokat og herunder alt, hvad der tænkeligt er i processen frem til huskøbet, som er i din interesse som køber.
Forældrekøb er især en proces, hvor du kan have stor nytte af en boligadvokat.

Forstå boliglånet, besøg Johnsmart.dk og lær om lån

Under forældrekøbet gælder andre og flere forhold end ved at almindeligt huskøb. Hos boligadvokaten får du rådgivning om køb af bolig til dit barn samt udformning af lejekontrakt, lejefastsættelse, valg af skatteordning og mulighed for boligsikring. Men uanset om det er et forældrekøb eller et hvilket som helst andet boligkøb, du overvejer at gennemføre, er en boligadvokat altid behjælpelig med at bevare overblikket og agere ekspert på områder, som ikke umiddelbart er indlysende og lige til for dig som køber.

Tinglysning foregår digitalt

Som det første land i verden sker tinglysning af skøde digitalt i Danmark. Når du sammen med din boligadvokat er kommet så langt, at skødet skal overdrages fra sælger til køber, kan du og din boligadvokat sætte jer sammen og gennemføre tinglysningen online. Du underskriver skødet med dit NemID, og herefter får du en kvittering tilsendt som bevis på, at du står som husejer. Nu kan din boligadvokat udarbejde en refusionsopgørelse, som gør dig og sælger kvit og garanterer dig en frisk start i din nye bolig.